Flytthjälp

Flytthjälp

Är det dags att ge sig av? 

 

Låt oss på Express Flytt och Städ effektivisera processen som din flyttfirma i hela landet. Vi, som din nya flyttfirma hjälper till att underlätta flytten samt tillåter våra kunder att fokusera på andra relevanta komponenter som ingår i en flytt istället för flytten i sig eller städningen exempelvis. En flytt ska vara spännande- inte krävande! 

Vi på Express flyttstäd hjälper till med alla era flyttbehov och lite mer, både för företag och privatpersoner. Välj det upplägg som passar er bäst, vi hjälper er med allt från att transportera en möbel till att flytta hela ert hem till södra Frankrike. För företag erbjuder vi skräddarsydda logistiska lösningar enligt behov och har erfarenhet av större kontorsflyttar. Vi erbjuder det ni behöver!

 

 

 

Rutavdrag när du flyttar

 

Planerar du att anlita en städ- eller flytt­firma när det är dags att lämna gamla bostaden? I så fall kan du få användning av rutav­draget. Rutav­draget gäller oavsett om du flyttar från en bostadsrätt eller hyresrätt.

Så fungerar det

Du kan använda rutavdraget när du anlitar företag för flyttstädning och flytt mellan bostäder. I det sistnämnda ingår t ex packning, lastning, uppackning och tid för transport. Du får rutavdrag för själva arbetskostnaden så om företaget du anlitar har kostnader för arbetsmaterial som flyttkartonger, hyrbil, drivmedel och liknande gäller avdraget inte för dessa. Det är därför viktigt att du ber företaget specificera arbetskostnaden på sin faktura.

Det är företagen du anlitar som ansöker om rutavdrag och drar av kostnaden på fakturan till dig. Det är därför bra att fråga efter rutavdrag redan när du kontaktar dem för första gången, då kan de ha med rutavdraget i beräkningen när de gör offerten.

Hur stort är rutav­draget?

Maxbeloppet för rut- och rotavdrag är sammanlagt 50 000 kr per år och person. Om du har en partner (som också är över 18 år) blir avdraget alltså sammanlagt 100 000 per år. Du kan endast få avdrag för 50 % av arbetskostnaden per arbete.

Du kan själv uppskatta hur stort rutavdrag du kan få på Skatteverkets hemsida.

Vilka tjänster kan du få rutav­drag på?

  • Här är de tjänster som godkänns för rutavdrag:
  • Städning
  • Barnpassning (inklusive hämtning och lämning)
  • Fiber- och it-tjänster
  • Omsorg av en person
  • Flyttjänster
  • Reparation av vitvaror
  • Snöskottning
  • Tvätt, lagning och sömnad
  • Trädgårdsarbeten

Villkor för Rutavdrag

För att få använda rutavdraget behöver du vara över 18 år. Du måste vara bosatt och betala skatt för minst 90 % av din inkomst i Sverige. Avdraget gäller endast arbetskostnader. Du kan alltså inte använda avdraget till material, utrustning, administration och resor. Du behöver dessutom bo, hyra eller äga bostaden som arbetet utförs i. Rutavdraget kan dessutom användas om du köper en tjänst som utförs i dina föräldrars bostad.

Vilka som inte får utföra rutavdragtjänster åt dig

Personen som utför arbetet måste ha F- eller A-skattsedel. Rutavdraget kommer inte att godkännas om det är du själv eller en släkting som utför arbetet. Det får inte heller vara ditt eller en släktings företag som utför tjänsten.

Hur rutavdraget fungerar

Personen som utför arbetet måste ha F- eller A-skattsedel. Rutavdraget kommer inte att godkännas om det är du själv eller en släkting som utför arbetet. Det får inte heller vara ditt eller en släktings företag som utför tjänsten.

Att tänka på

Du väljer själv vilka företag eller personer du vill anlita – ett krav är dock att de som du anlitar inte tillhör din familj eller dina vänner.

 

Källa: Skatteverket & fortum

 

© Copyright 2022 Express Flyttstäd
010-145 08 90
kontakta oss